Infoseminář členům Národní sítě Místních akčních skupin ČR představil možnosti komunitárních programů

DZS na včerejším setkání informoval zástupce akčních skupin o novinkách v programech Erasmus+ a Evropský sbor solidarity.

Více než šedesát zástupců místních akčních skupin z různých regionů České republiky se zúčastnilo infosemináře a workshopů k novému programovému období 2021–2027 v programu Erasmus+ a Evropského sboru solidarity. V první části zástupci Domu zahraniční spolupráce (DZS) představili priority nových programů, následné workshopy se zaměřily na proces podávání žádostí o podporu projektů.

Webinář k programům Erasmus+ a Evropský sbor solidarity 29.4 2021
Webinář k programům Erasmus+ a Evropský sbor solidarity 29.4 2021

„Infoseminář byl možností, jak oslovit dosud nezapojené organizace. Online formát umožnil bez časových ztrát a finančních nákladů účast velkému počtu zájemců z různých koutů České republiky. Velmi příjemně nás překvapil velký zájem místních akčních skupin a již nyní plánujeme navázat dalšími akcemi,“ dodal Lukáš Borovička z Domu zahraniční spolupráce a jeden z organizátorů setkání.

Protože jedním z cílů akčních skupin je zlepšování kvality života a péče o životní prostředí v regionech, představilo DZS účastníkům také možnosti zapojení se do komunitárních programů. Ti tak získali lepší představu o tom, jak podpořit svoje cílové skupiny, ať už se jedná o maléškoly nebo místní řemeslníky.

DZS pořádá další infosemináře k oběma programům i v budoucnu, sledujte sekci událostí na webu a včas se registrujte. Aktuální informace o možnostech nového programového období Erasmus+ a Evropského sboru solidarity a výzvách 2021 najdete na stránkách programů.

Města odkud přijeli
Zeptali jsem se účastníků, odkud se na infoseminář připojili...