Evropský sbor solidarity vstupuje do nového programového období. Seznamte se s novinkami a termíny výzev

MB, DZS

Evropský sbor solidarity 

Přinášíme vám přehled těch nejdůležitějších změn a novinek nového programu. Pro žadatele o grant pořádáme informační webináře.

Evropský sbor solidarity letos vstupuje do nového programového období 2021–2027. Možnosti zapojení mladých lidí do solidárních projektů nebo realizace mezinárodních dobrovolnických aktivit zůstanou i nadále zachovány. V novém období bude program operovat s rozpočtem přes jednu miliardu eur, který umožní zapojení více než 270 000 mladých lidí. Novinkou je přímo řízená aktivita dobrovolnictví v oblasti humanitární pomoci.

Co dalšího nové období přinese? Za prvé vetší dostupnost pro všechny účastníky s omezenými příležitostmi. Administrace se zjednoduší a digitalizuje, prioritou bude rovněž zelenější i šetrnější způsob dopravy. Důležitá bude také bezpečnost a ochrana účastníků v souvislosti s pandemií covid-19. 

Evropská komise již zveřejnila příručku programu a termíny výzev pro podání žádostí. Pro dobrovolnické projekty (kam spadají aktivity Individuálního dobrovolnictví i Dobrovolnických týmů) a pro solidární projekty byly pro předkládání žádostí určeny identické termíny 28. května a 5. října vždy do 12:00.

Potřebujete poradit s přípravou žádosti nebo získat více informací? Přihlaste se na naše informační webináře, které pořádáme 29. dubna pro žadatele o dobrovolnické a solidární projekty. Webináře se uskuteční online v aplikaci MS Teams (podrobnosti najdete v detailu události). Už nyní se ale můžete seznámit s celým procesem krok za krokem v našem návodu.

Pro více informací sledujte speciální stránku k novému programu, kterou průběžně aktualizujeme a také sekci novinek na webu. Více o programu naleznete na stránce Evropského sboru solidarity.

 

ESS_výzva 2021