Kampaň Evropský dobrovolník promlouvá k mladým lidem

Celorepubliková kampaň Evropský dobrovolník je věnovaná dobrovolnickým aktivitám programu Evropský sbor solidarity.

Cílem kampaně Evropský dobrovolník je povzbudit mladé lidi k účasti na dobrovolnických aktivitách nejen v rámci Evropy. Kromě dobrého pocitu ze smysluplné činnosti si mladí odnesou i cenné zkušenosti a zdokonalí se třeba v cizím jazyce. To vše pak zákonitě zúročí na pracovním trhu 

Dobrovolnický projekt v zahraničí funguje i jako bonusový „čas na rozmyšlenou“. Mladý člověk tak získává prostor teprve zjistit, čemu se chce v životě skutečně věnovat. A právě tenhle příběh vypráví jeden z motivů kampaně. „Vyzkoušej si v klidu, co ti jde. Získáš čas, peníze a dobrý pocit.“ Druhý motiv kampaně ukazuje denní snění jako příjemné přemýšlení o budoucnosti, kterému by se mladý člověk neměl přestat oddávat. Účastníci dobrovolnických aktivit si mohou splnit svůj sen a vyzkoušet si činnosti nebo obor, ke kterému by bylo jinak těžké se dostat.  

Všechny základní informace, jak se do programu zapojit, zájemci najdou na nových webových stránkách www.evropskydobrovolnik.cz. Dozví se na nich i na koho se obrátit, budou-li potřebovat více informací nebo třeba pomoc s výběrem projektu. 

K propagaci využijeme především online média, plakáty s kampaní se objeví i ve venkovním prostoru, premiéru budou mít i tři rádiové spoty

Příspěvky na sociálních sítích budeme označovat #evropskydobrovolnik. Budeme rádi, pokud nám s další propagací pomůžete i Vy, aby se o kampani a možnosti zapojit se do Evropského sboru solidarity dozvědělo co nejvíc mladých lidí. Děkujeme. 

Podívejte se na všechny varianty vizuálů kampaně