Jaké jsou termíny pro žádosti o financování z programu Erasmus+ na rok 2024?

PM, DZS

Erasmus+ CZELO

Výzvy Erasmus+ 2024 jsou zveřejněny. Naše semináře a webináře vás provedou procesem podávání žádostí v jednotlivých sektorech.

Výzva 2024

Program Erasmus+, který podporuje mezinárodní výměnu a spolupráci ve vzdělávání, umožňuje předkládat žádostí o financování projektů celkem dvakrát během každého roku. Aktuální termín, který vyhlásila Evropská komise, vám dává příležitost žádat již tento únor.

Přehledný seznam všech termínů výzvy pro rok 2024 naleznete v tomto dokumentu. Evropská komise již zveřejnila příručku programužádosti a také plný text výzvy se všemi podmínkami, které musejí žadatelé splnit.

Pro koho je Erasmus+ určen a jak se do něj zapojit?

O podporu pro svůj projekt mohou žádat organizace ze všech sektorů (oblastí) vzdělávání. V rámci každé oblasti program nabízí hned několik typů aktivit mezinárodního vzdělávání, ať už se jedná o zahraniční individuální výjezdy pro žáky, studenty, stážisty, učně, mladé lidi či zaměstnance vzdělávacích organizací nebo o projekty mezinárodní spolupráce se zahraničními partnery. Seznamte se se všemi možnostmi, jak se zapojit, na stránkách školního vzděláváníodborného vzdělávání a přípravyneformálního vzdělávání mládeževysokoškolského vzdělávánívzdělávání dospělých nebo sportu.

Nevíte si rady, jak při podávání žádosti o nový projekt postupovat? Seznamte se s celým procesem krok po kroku v našem návodu

Infowebináře a semináře pro žadatele 

Pro všechny zájemce o podání žádosti v Klíčové akci 1 (mobilita jednotlivců), Klíčové akci 2 (projekty spolupráce), Klíčové akci 3 a Akci a síti Jean Monnet připravujeme semináře a webináře, které vám přiblíží možnosti financování a seznámí vás s procesem odevzdání žádosti. Termíny postupně zveřejníme na našem webu, proto bedlivě sledujte sekci události.