Webináře představí možnosti nových aktivit Erasmus+ a Evropského sboru solidarity

Žadatelé získají praktické informace o aktivitách Humanitární Quality label a Pedagogických akademiích.

Humanitární Quality label Evropského sboru solidarity a Pedagogické akademie Erasmus+ patří mezi tzv. centralizované aktivity obou programů. Ty spravuje Evropská výkonná agentura pro vzdělávání a kulturu (EACEA), tedy výkonný orgán Evropské komise se sídlem v Bruselu. Žadatelé o podporu projektů mají čas připravit přihlášky do září. Konkrétně u Pedagogických Akademií Erasmus+ je termín 7. 9. 17:00, u Humanitární Quality label pak 22. 9. 17:00.

Oba webináře proběhnou ve čtvrtek 5. srpna v prostředí MS Teams. Přihlášení zájemci dostanou odkaz na připojení nejpozději den před konáním webináře. Odkazy na registrace najdete pod anotacemi jednotlivých webinářů.

Humanitární Quality label

Webinář představí novou akci v rámci Evropského sboru solidarity, která organizacím umožňuje získat Quality label – speciální formu akreditace – v oblasti humanitární a rozvojové pomoci. Účastníci se na webináři dozví detailnější informace o této akci, dále pak také to, jaké standardy musí organizace splňovat, aby mohla Quality label získat. Získání této akreditace je nezbytnou podmínkou pro organizování dobrovolnických projektů s humanitární a rozvojovou tématikou v roce 2022 a následujících letech.

Cílová skupina webináře: potenciální žadatelé, tj.  organizace, které mají zájem o dobrovolnické projekty v oblasti humanitární a rozvojové pomoci. Upozorňujeme, že vzhledem k povaze dané akce je webinář vhodný spíše pro organizace, které již mají s dobrovolnickými projekty zkušenosti.

Registrujte se

Pedagogické akademie Erasmus+

Webinář představí novou akci v rámci programu Erasmus+. Cílem této iniciativy je vytvořit sítě poskytovatelů počátečního a dalšího (celoživotního) vzdělávání učitelů i dalších relevantních aktérů, kteří se věnují profesnímu rozvoji učitelů. Účastníci se na webináři dozví detailnější informace o této akci, dále pak také to, kdo je oprávněným žadatelem akce, jakým způsobem podávat žádost apod.

Cílová skupina webináře: potenciální žadatelé, tj. instituce poskytující vzdělávání učitelů na úrovni ISCED 1–3, asociace učitelů či jinak vnitrostátně uznaní poskytovatelé (celoživotního) vzdělávání učitelů, školy spolupracující s poskytovateli vzdělávání za účelem umožnění praktické přípravy a další relevantní subjekty.

Registrujte se