Putovní výstava DZS představuje program Erasmus+ a Evropský sbor solidarity

V průběhu podzimu zavítá do všech krajských měst.

Evropský vzdělávací program Erasmus+ a Evropský sbor solidarity zahájily v letošním roce nové programové období, které s sebou přináší řadu novinek a příležitostí získat zahraniční zkušenost. Dům zahraniční spolupráce (DZS) při této příležitosti vytvořil putovní panelovou výstavu, která českou veřejnost seznámí s nabídkou podporovaných aktivit.

Putovní výstava

Objevte svět mezinárodního vzdělávání

Pro některé návštěvníky může být překvapením, že programy nejsou určené pouze vysokoškolákům, ale umožňují vyjet za studiem, na stáž nebo dobrovolnický projekt mladým lidem bez ohledu na úroveň vzdělání. Roli často nehraje ani věk, vzdělávání v zahraničí je dostupné také učitelům, pracovníkům neziskovek a dalším zájemcům.

Informace „na dotek“

Součástí výstavy je kromě informačních panelů také interaktivní dotykový kiosek, který návštěvníky propojí se speciálními webovými stránkami – erasmusroste.cz a evropskydobrovolnik.cz. Tam se dozvědí další podrobnosti o obou programech.

Soutěž pro návštěvníky

V den zahájení výstavy v každém městě se návštěvníci mohou zapojit i do soutěže o ceny. Stačí odpovědět na pár otázek, které otestují jejich znalosti o programech Erasmus+ a Evropský sbor solidarity. Za správné odpovědi dostanou hned na místě drobnou odměnu a mohou se přihlásit i do finálního slosování o dárkový balíček.

Putování po Česku

Výstava odstartovala své putování po České republice na začátku září v Plzni, Liberci a Olomouci, kde je k vidění v místních obchodních centrech. Následně se přesune do Českých Budějovic, Prahy, Hradce Králové a Zlína a postupně zamíří do ostatních krajských měst. V každém z nich se zdrží zhruba dva týdny. Harmonogram najdete pod článkem.

Harmonogram putovní výstavy DZS