Příští stanice svět! Festival mezinárodního vzdělávání symbolicky zahájí nový Erasmus+ a Evropský sbor solidarity

5 měst, 5 vlakových nádraží, 5 dnů nabitých informacemi o studiu, stážích a dobrovolnictví v zahraničí.

Programy Erasmus+ a Evropský sbor solidarity letos vstoupily do nového období, které přináší ještě více možností pro všechny zájemce o mezinárodní studijní pobyty, stáže nebo dobrovolnictví. Dům zahraniční spolupráce (DZS) vypraví při této příležitosti v polovině září do pěti českých měst speciální vlak v rámci pětidenního festivalu mezinárodního vzdělávání Příští stanice svět. Začínáme v Praze 14. září, pokračujeme do Plzně, Liberce, Olomouce a konečnou stanicí bude v sobotu 18. září Brno.

A na co se můžete těšit? Ve dvou vagónech a na hlavní stage jsme pro vás připravili workshopy s odborníky, besedy s absolventy a diskuse se známými osobnostmi spjatými s Erasmem+ nebo Evropským sborem solidarity. Můžete si poslechnout příběhy dobrovolníků, zjistit, jak se seznámit a najít přátele v cizí zemi nebo co si zabalit do kufru, abyste cestovali ekologicky. Z bohatého doprovodného programu na vás čeká například slam poetry, bubenická show a v každém městě pak dvě známá hudební jména. Těšit se můžete na talkshow se známou koreanistkou Ninou Špitálníkovou nebo designérkou Annou Marešovou a dalšími známými osobnostmi, kteří zavzpomínají na své zahraniční výjezdy. Večer vám zahraje Klára Vytisková, Ben CristovaoThom Artway, Ventolin, Barbora Poláková a další. Celou akcí budou provázet Johan Mádr a Ondřej Havel.

Celý program včetně anotací jednotlivých příspěvků najdete na stránce www.prististanicesvet.cz . Na ní se také můžete už nyní registrovat. Přestože vstup je zdarma, registrace je v důsledku epidemiologických opatření nutná. V každém městě začínáme v 15:00 a končíme až ve 22:00.

Sledujte festivalovou stránku a facebookové události v Praze, Plzni, Liberci, Olomouci a Brně. Těšíme se na vás!

Partneři akce Příští stanice svět jsou společnosti České dráhy a Správa železnic.

Příští stanice svět Erasmus+