Přihlaste svůj projekt do letošního ročníku SALTO Awards

Soutěže sítě SALTO se mohou zúčastnit projekty programů Erasmus+ a Evropský sbor solidarity. Čas na máte pouze do 16. srpna.

SALTO Awards 2023

Kdo se může do SALTO Awards zapojit, a s jakým projektem?

Šanci na ocenění mají projekty financované programem Erasmus+ nebo Evropským sborem solidarity v oblasti mládeže, vzdělávání či odborné přípravy. Také by měly aktivně probíhat v letošním roce, přičemž hlavní aktivity by měly být ukončeny do konce září (zahajovací a dokončovací fáze mohou probíhat i mimo časový rámec roku 2023).

Hodnocení bude probíhat v pěti kategoriích, a to:

  • Digitální transformace
  • Životní prostředí a řešení klimatických změn
  • Inkluze a diverzita
  • Zapojení do demokratického života
  • Solidarita a dobrovolnictví

Svůj projekt může přihlásit jakýkoliv člen týmu, který se na něm podílel. Nominovat projekty mohou ale i organizace, školy, instituce, a dokonce také národní agentury spravující tyto programy.

Proč se zapojit?

Nejenže budou vítězné projekty zveřejněny jako příklady dobré praxe na komunikačních kanálech sítě SALTO, ale autoři budou také pozváni na akci "Youth Participation in Democratic Life" a na slavnostní předávání cen v říjnu 2023 v polském Lublinu, evropském hlavním městě mládeže. Oceněné projekty také obdrží peněžní odměnu.

Více informací o soutěži, a jak do ní nominovat svůj projekt, zjistíte na webu SALTO Awards. Neváhejte se zapojit, okno pro registrace se zavírá 16. srpna.