Akce Alumni Meetup Austria 2021 propojila rakouské absolventy českých vysokých škol

Lucie Matějková, Czech Republic Alumni

Study in Czechia CEEPUS AKTION Česká republika – Rakousko

4. října 2021 se uskutečnilo historicky první online setkání absolventů rakouského původu, kteří studovali v Česku.

Alumni Meetup Austria 2021 jsme organizovali v rámci našeho programu Czech Republic Alumni ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky ve Vídni, Českým centrem Vídeň a CzechTrade Austria.

Svou účastí akci podpořili i zástupci programů AKTION, CEEPUS a Study in the Czech Republic ve společné prezentaci, která měla případným zájemcům o další studium poskytnout radu, jak postupovat. Dva české startupy Ullmanna a Kaleido na akci prezentovaly své koncepty a hledaly nové kolegy a příležitosti v řadách účastníků. 

Hlavním bodem programu ovšem byla moderovaná diskuze se zahraničními absolventy Alumni Talks, během které se účastníci dozvěděli důvody, proč si absolventi vybrali právě Českou republiku, jaký vliv to mělo na jejich současný pracovní a akademický život nebo jaké české slovíčko mají ze všeho nejraději. Nahrávka Alumni Talks bude již brzy k vidění na YouTube kanálu Study in the Czech Republic a stránkách Czech Republic Alumni na Facebooku.

Hosty Alumni Talks byli:

Na závěr měli účastníci akce možnost zhlédnout krátký studentský dokumentární film režírovaný Reném Kmetem „The Conductor“. Tento film vyhrál ocenění „Best Documentary under 15 minutes“ na soutěži FAMUFEST 36 (2020) a vy se na něj můžete podívat zde.

Akci Alumni Meetup Austria 2021 považujeme za vydařený start série absolventských setkání, které plánujeme do budoucna, a za její úspěch vděčíme našim partnerům.