Zúčastnili jsme se XXIX. ročníku veletrhu Gaudeamus v Brně

PM, DZS

Dům zahraniční spolupráce

I letos jsme se s vámi potkali na největším českém veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v Brně.

Gaudeamus Brno 2023

Veletrh Gaudeamus, který do dnešního dne probíhal na brněnském výstavišti, představil mladým lidem možnosti studia po střední škole. Mezi 342 zastoupenými univerzitami, vysokými školami, fakultami, vyššími odbornými školami a jinými vzdělávacími institucemi jsme již tradičně nechyběli ani my. Náš stánek jste mohli navštívit do tohoto pátku. 

Mezi zastoupenými institucemi nebyly jen české, ale i z dalších třinácti zemí světa. Účastníci veletrhu měli šanci zjistit, co nabízejí vysoké školy a organizace z Dánska, Velké Británie, Slovenska, Nizozemí, Litvy, Německa, Irska, Francie, Belgie, Finska, Malty, Spojených arabských emirátů a Španělska. Mimo stánků vystavovatelů se v rámci veletrhu konalo 124 zajímavých přednášek na různá témata. 

V prostorech stánku č. 54 mohli budoucí absolventi středních škol zjistit více o nabídce evropských vzdělávacích výměnných programů. Ukázali jsme jim, jak například sbírat zkušenosti i mimo školu prostřednictvím Výměn mládeže nebo Projektů participace, představili jsme služby Akademické informační agentury a vysvětlili, kdo může vyjet do zahraničí v rámci programů CEEPUSAKTION, či v rámci oblíbených programů Erasmus+ a Evropský sbor solidarity. Ve středu jste také měli příležitost si vyslechnout naši prezentaci o možnostech studia, stáží a dobrovolnictví v zahraničí.

Gaudeamus Brno 2023

Těšíme se, až se s vámi uvidíme i na dalším ročníku, a to již 23. ledna 2024 v pražských Letňanech.