Navštivte nás na veletrhu vzdělávání Gaudeamus v Praze

MB, DZS

Dům zahraniční spolupráce

Na pražském XV. veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus nás najdete od 24. 1. do 26. 1.

Gaudeamus 2023

Veletrh Gaudeamus 2023, který mladým lidem představuje možnosti studia po střední škole, začíná již zítra na pražském výstavišti PVA EXPO v hale 4 v Letňanech. Mezi 317 univerzitami, vysokými školami a dalšími institucemi nebudeme chybět ani my. Náš stánek můžete navštívit až do čtvrtka, kdy veletrh v Praze končí. Zastoupené instituce nejsou jen z České republiky. Můžete zjistit, co nabízejí vysoké školy a organizace z Rakouska, Francie, Německa, Irska, Spojených arabských emirátů, Velké Británie, Belgie, Kanady, Dánska, Litvy, Nizozemí, Slovenska a Španělska.

Budoucí absolventi středních škol na našem stánku mohou zjistit informace o možnostech, které jim nabízí evropské vzdělávací výměnné programy. Ukážeme, jak sbírat zkušenosti i mimo školu prostřednictvím Výměn mládeže nebo Projektů participace, představíme služby Akademické informační agentury a vysvětlíme, kdo může vyjet do zahraničí v rámci programů CEEPUS či AKTION

Naši kolegové vám také představí možnosti, které nabízí oblíbený program Erasmus+. Zjistíte také, co znamená akce Discover EU a její inkluzivní formát Discover EU – jízda k začlenění, díky které mohou mladí lidé i s omezenými příležitostmi získat jízdenku na svou první velkou cestu po Evropě. Ve čtvrtek budeme v Pedagogickém centru v rámci doprovodného programu prezentovat možnosti studia, stáží a dobrovolnictví. Podrobný program přednášek najdete na stránkách veletrhu. Těšíme se na vás.