Zapojte se do Erasmus Days a oslavte 25 let programu Erasmus v České republice

Podělte se o své zážitky a zkušenosti ze zahraničních výjezdů a mezinárodních projektů.

Erasmus days

Realizujete, nebo jste v letošním roce dokončili vzdělávací projekt s finanční podporou programu Erasmus+? Zapojte se do celoevropských oslav Erasmus Days a podělte se o vaše zkušenosti a zážitky s ostatními. Letošní oslavy potrvají šest dní od 9. do 14. října. Už dnes se otevírá registrace na webu erasmusdays.eu

Co je smyslem oslav? 

Cílem Erasmus Days je zviditelnit projekty realizované v rámci programu Erasmus+, informovat o přínosu mezinárodní spolupráce ve vzdělávání a motivovat další, aby se taky zapojili. Pro organizátory akcí je to příležitost sdílet dosažené úspěchy a zkušenosti s kolegy, účastníky i širokou veřejností. 

Kdo se může zapojit? 

Připojit se mohou všechny organizace a skupiny, které realizují (nebo v letošním roce dokončili) projekt s finanční podporou programu Erasmus+. Stačí vyplnit online formulář na webu erasmusdays.eu. Všichni organizátoři v České republice, kteří se registrují do 1. září, získají od DZS balíček promo předmětů. Více o této výzvě zjistíte na našem webu, kde také najdete podrobnou infobrožuru. 

Překonáme loňský rekord? 

Oslavy Erasmus Days se konají od roku 2017. Česká republika se připojila o rok později. Loni se u nás konalo 145 akcí, čímž jsme se zařadili mezi deset nejaktivnějších zemí z 58 zapojených. Celkem se konalo na 6300 akcí. Další zajímavosti si můžete přečíst v anglické ročence, kterou vydala francouzská národní agentura, hlavní koordinátor Erasmus Days.  

Podívejte se, jak vypadal loňský ročník Erasmus Days