Zahraniční stáž v Českém centru mi dala spoustu zkušeností a kontaktů, říká Karel Jílek v novém podcastu

PŘ, MB, DZS

Erasmus+

V novém díle podcastu Za hranicí jsme si povídali s Karlem Jílkem o jeho praktické stáži v Českém centru v Aténách s Erasmem+.

„Na konci páťáku jsem si říkal, že uběhla už docela dlouhá doba a nikde jsem nebyl. Lidé kolem mě vyjížděli na různé studijní pobyty, a přestože jsem se toho docela bál, rozhodl jsem se to také vyzkoušet. Když jsem se dostal na doktorát, našel jsme si možnost zkombinovat studium s praktickou stáží,“ popisuje Karel, jak se dostal na praktickou stáž do zahraničí. 

Ten v současné době studuje doktorát na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze. Po půlroční stáži na Ministerstvu zahraničních věcí ČR absolvoval také tříměsíční praktickou stáž v Českém centru v řeckých Aténách s programem Erasmus+. Kromě velmi různorodé práce, která zahrnovala přípravu vědeckého festivalu, měl možnost procestovat část pevninského Řecka a seznámit se se spoustou lidí, včetně vědce Michaela Londensborougha. 

Jilek medailonek

„Díky organizaci vědeckého festivalu jsem mohl navázat kontakty se spoustou zajímavých lidí a poznal jsme další stážisty i kolegy. Kontakty jsou tím nejcennějším přínosem z celé stáže,“ vzpomíná Karel na zahraniční zkušenost. 

V nejnovějším díle podcastu Za hranicí se dozvíte, jak se na praktickou stáž do zahraničí během vysokoškolských studí přihlásit, proč je důležité osvojit si během studia i další pracovní dovednosti, jakým způsobem se v Aténách tráví volný čas, jaký je rozdíl mezi českým a řeckým gyrosem nebo co Karel považuje za svůj nejsilnější zážitek ze svého pobytu v Řecku. 

Všechny díly podcastu Za hranicí najdete na podcastových aplikacích. Poslechněte si také podcast Projektor, ve kterém máme zacíleno na nejlepší vzdělávací projekty.