Začíná Evropský týden odborných dovedností

U této příležitosti pořádáme již zítra konferenci VET Fórum a vyhlašujeme výherce naší fotosoutěže.

Evropský rok dovedností

Dnes startuje Evropský týden odborných dovedností, evropská iniciativa, která v týdnu od 23. do 27. října představí to nejlepší z odborného vzdělávání a přípravy. Letošní sedmý ročník je součástí Evropského roku dovedností. Po celé Evropě se bude konat mnoho zajímavých akcí. Zapojí se i DZS. 

Cílem iniciativy je představit to nejlepší z oblasti odborného vzdělávání a přípravy a zdůraznit jeho klíčovou roli v rozvoji inovací a konkurenceschopnosti v Evropě. V roce 2022 se do Evropského týdne odborných dovedností zapojilo 29 států a registrováno bylo přes tisíc akcí. Nejaktivnější bylo Turecko, Maďarsko a Španělsko. Českým koordinátorem kampaně je Národní pedagogický institut (NPI).

VET Forum

VET Fórum: Podpora dalšího odborného vzdělávání pracovníků 

Už zítra pořádáme konferenci VET Fórum s podtitulem Podpora dalšího odborného vzdělávání pracovníků. Konference je určena zástupcům organizací z oblasti odborného vzdělávání a přípravy v programu Erasmus+. Účastníkům představíme mezinárodní příležitosti pro profesní rozvoj a nabídneme jim prostor pro sdílení informací a výměnu zkušeností. Na fóru vystoupí mimo jiné odborníci na trendy v digitálním vzdělávání. Reportáž z akce si můžete přečíst již brzy na našem webu.

Fotosoutěž #Dovednostiproživot 

U příležitosti Evropského roku dovedností jsme také vyhlásili fotosoutěž #Dovednostiproživot na sociální síti Instagram. Mohli se do ní zapojit všichni, kteří s programem Erasmus+ vyjeli do zahraničí na odbornou stáž, job-shadowing, kurz, výukový nebo školicí pobyt. Děkujeme všem, kteří sdíleli svou zkušenost a inspirovali tak ostatní. Vítězné příspěvky si můžete prohlédnout níže. 

Fotosoutěž Dovednosti pro životVítězové fotosoutěže, za sebou: @viktorie_firlova, @jindriska_milfaitova, @mike_user6939