Termíny podzimních výzev Erasmus+ se blíží. Jak se zapojit a kde získat informace?

LuRy, MB, DZS

Erasmus+

Chcete si podat žádost o podporu mezinárodního projektu, ale nevíte si rady? Přihlaste se na webinář pro žadatele.

Evropská komise vyhlásila druhé kolo výzvy na projekty Partnerství malého rozsahu, které jsou určené pro méně zkušené organizace nebo úplné nováčky. Výzva se týká všech sektorů vzdělávání kromě vysokoškolského a žádosti je nutné podat nejpozději do 3. listopadu, 12:00h.

Organizace v sektorech školní vzdělávání a vzdělávání dospělých mohou žádat o podporu také v rámci mimořádné výzvy na projekty Mobility jednotlivců a to do 5. října, 12:00h.

V sektoru neformálního vzdělávání mládeže mají oprávněné organizace možnost získat finance na Projekty mobility osob (výměny mládeže, výjezdy pracovníků s mládeží a aktivity participace mládeže), a to do 5. října, 12:00h. Organizace mohou žádat také o Kooperativní partnerství s výjimkou partnerství předložených evropskými nevládními organizacemi a to do 3. listopadu, 12:00.

Organizace, které mají s programem Erasmus+ už více zkušeností a chtějí realizovat zahraniční pobyty pravidelně, mohou do 19. října požádat o akreditaci na celé programové období (do roku 2027). Akreditace vyžadují strategický přístup a důraz na zvyšování kvality, zjednodušují ale proces podávání dílčích projektových žádostí. Do říjnové výzvy se mohou zapojit zájemci ze sektoru školního a odborného vzdělávání a vzdělávání dospělých.

Více informací o podzimních výzvách a akreditacích najdete na našich stránkách

Pro žadatele jsme připravili sérii informačních seminářů a webinářů, které probíhají až do konce září. Podívejte se na přehled plánovaných akcí Erasmus+ v sekci události a v případě zájmu se nezapomeňte registrovat.