Rozvoj kultury a umění skrze Erasmus+: Rozhovor o projektu Divadla Aldente

PM, DZS

Erasmus+

Ve videu zjistíte, jak se do programu Erasmus+ neformální vzdělávání mládeže mohou zapojit se svými projekty i kulturní instituce.

Projekt Divadla Aldente Be IN! (clusive) potvrzuje, že kultura a divadlo mohou sloužit jako mocný nástroj pro rozbíjení stereotypů, podněcování kritického myšlení a otevírání očí diváků k novým pohledům na svět. Tento projekt, kterého se účastnila tři evropská divadla, se zaměřil na inkluzi a propagaci rozmanitosti prostřednictvím divadla. V rozhovoru s koordinátorkou projektu Divadla Aldente Jitkou Vrbkovou se dozvíte, jaké byly hlavní přínosy projektu pro účastníky, zejména pro herce s mentálním postižením a mladé lidi či co je v průběhu projektu nejvíce překvapilo.

Rozhovor s koordinátorkou projektu Divadla Aldente Jitkou Vrbkovou:

Zapojte se do podzimní výzvy s programem Erasmus+ neformální vzdělávání mládeže 

Program Erasmus+ dává možnost navázat spolupráci v mezinárodních projektech i s dalšími typy kulturních organizací, jako jsou např. muzea, galerie, mládežnická centra a další.

Čas na podávání žádostí se však krátí, letošní podzimní kolo podávání žádostí se uzavře již 4. října 2023. Stejný termín by si měly zapsat také organizace, které mají zájem o financování projektů v rámci DiscoverEU – Jízda k začlenění, která umožnuje mladým lidem s omezenými příležitostmi vycestovat do Evropy. Více o typech projektů spolupráce a jak se do výzvy zapojit naleznete na našem webu.