Podcast Za hranicí: Od soutěže DiscoverEU k vlastnímu projektu

V novém díle jsme si povídali s Matyášem Hofrichterem, který se zúčastnil několika aktivit Erasmus+ Neformální vzdělávání mládeže.

Matyáš Hofrichter v 18 letech vyhrál v soutěži DiscoverEU jízdenku po Evropě. Na konci října se tak vydal na 10 dní dlouhou cestu z Francie přes Belgii, Nizozemsko, Německo, Dánsko až do Švédska. Díky soutěži se dozvěděl také o dalších příležitostech, které může jako mladý člověk podniknout.

„Mladým lidem bych doporučil, aby se na cestě nebáli seznámit s novými lidmi, nebáli se jít do společných prostor, zahrát si s nimi fotbálek či kulečník a navázat tak nové kontakty.“

Medailonek Matyáš H

Kromě soutěže DiscoverEU se Matyáš zúčastnil také dalších aktivit a akcí programu Erasmus+ Neformální vzdělávání mládeže, jako je například akce Umění žít spolu, online setkání výherců DiscoverEU, setkání sítě Eurodesk či několikadenní školení Od nápadu k projektu.

V nejbližší době se chce Matyáš vydat také na Výměnu mládeže, a dokonce si plánuje podat žádost o financování vlastního projektu.

Jak probíhá přihlašování do soutěže DiscoverEU? Co všechno vás může na cestě potkat? Kolik ho celá cesta po Evropě stála? Nejen to se dozvíte v novém dílu podcastu Za hranicí.

Všechny díly podcastu Za hranicí najdete na podcastových aplikacích. Poslechněte si také podcast Projektor, ve kterém máme zacíleno na nejlepší vzdělávací projekty.

Je tu Výzva 2024, zapojte se i vy

Program Erasmus+ umožňuje předkládání žádostí o financování projektů každý rok celkem dvakrát. Nejbližší termín je již letošní únor, ve kterém se vám nabízí četné možnosti, od výměn či participace mládeže, přes výjezdy pracovníků s mládeží, akreditace, po projekty partnerské spolupráce organizací. Veškeré aktuální informace týkající se výzvy, typů aktivit i samotného programu najdete na stránce aktivity.

Znáte již program Erasmus+, ale tápete s přípravou samotné žádosti? Využijte možnosti seznámit se s tím, co vám program nabízí, s procesem odevzdání žádosti a možnostmi financování na našich konzultacích:

Další informace a registrace na konzultace či webináře najdete i v našem přehledu událostí.