Podcast Za hranicí: S češtinou najdou rumunští studenti uplatnění, říká lektor na univerzitě v Bukurešti

V novém dílu podcastu Za hranicí jsme si povídali s lektorem češtiny Jiřím Bernkopfem o práci a životě v Rumunsku.

Jiří Bernkopf má s Programem podpory českého kulturního dědictví v zahraničí bohaté zkušenosti. V roce 2014 působil jako učitel u krajanské komunity v Čechohradu na východě Ukrajiny, v letošním akademickém roce vyučuje český jazyk na univerzitě v Bukurešti v oborech Filologie a Moderní aplikované jazyky.

„Absolventi, kteří český jazyk ovládnou, najdou na trhu práce uplatnění, protože v Bukureští působí mnoho českých firem,“ vysvětluje Jiří Bernkopf v nejnovějším dílu podcastu Za hranicí. V něm se také dozvíte, jaké to je žít v cizí zemi se dvěma malými dětmi, proč Rumuni tak milují automobily, Arabelu nebo Michala Viewegha a jaká místa by měl při návštěvě Rumunska každý Čech rozhodně navštívit.

Jiří Bernkopf

Celý rozhovor s Jiřím Bernkopfem si můžete pustit na podcastových aplikacích, kde najdete i další příběhy studentů, stážistů, učitelů a dobrovolníků, kteří vyjeli do zahraničí. Poslechněte si také epizody podcastu Projektor o úspěšných projektech mezinárodního vzdělávání z podcastové rodiny DZS on AIR.