DZS on AIR: Dodáváme lidem odvahu, na změnu není nikdy pozdě, říká kariérová poradkyně Helena Košťálová

RV, DZS

Dům zahraniční spolupráce

První díl série Projektor přibližuje kariérové poradenství. Komu kariéroví poradci radí a jak využívají zahraniční zkušenosti?

Kariéroví poradci nepomáhají ve volbě povolání školákům a studentům, obrátit se na ně můžeme prakticky v každém věku. Rozvoj člověka by totiž neměl skončit absolvováním studia. O možnostech celoživotního vzdělávání, nejdůležitějších kompetencích v současném světě i kariérních volbách jsme si v prvním dílu podcastové série Projektor povídali s Helenou Košťálovou, lektorkou, metodičkou a kariérovou poradkyní v organizaci EKS kurzy.

Helena Košťálová

Během rozhovoru jsme se zaměřili samozřejmě také na mezinárodní spolupráci v oblasti kariérového poradenství. I v oboru celoživotního vzdělávání je totiž třeba myslet na průběžné doplňování znalostí samotných lektorů. EKS kurzy proto využili možností programu Erasmus+ a vyslali své lektory získávat zkušenosti do zahraničí. Za projekt Profesionalizace vzdělavatelů v poradenství získala organizace dokonce Cenu DZS 2020 v kategorii Erasmus+ vzdělávání dospělých.

Poslechněte si celou epizodu ze podcastové série Projektor. Všechny díly DSZ on AIR najdete na webu a na podcastových aplikacích.