Nebojte se studium prodloužit a vyjeďte studovat do zahraničí, říká ambasadorka DZS v podcastu Za hranicí

Hostem nového dílu podcastu Za hranicí byla Andrea Hohnová, která vyjela na rok do Salzburgu v rámci programu AKTION ČR-Rakousko.

Andrea Hohnová se rozhodla prodloužit si studium geoinformatiky na Univerzitě Palackého v Olomouci ještě o jeden rok a vyrazit se stipendijním česko-rakouským programem AKTION Česká republika – Rakousko do Salzburgu. V novém dílu podcastu Za hranicí s námi sdílela svoji zkušenost s psaním diplomové práce a životem v podhůří Alp.  

Andrea Hohnová

Se zahraničními studijními výjezdy má bohaté zkušenosti. Před výzkumným pobytem v Salzburgu byla s Erasmem v Německu, Slovinsku, a dokonce v čínském Nanjingu. Sama dobře vím, že etapa studia je již zřejmě za mnou, ale pokud by měla přijít jakákoliv možnost opět vycestovat na nějaký studijní nebo výzkumný pobyt, neváhám ani minutu,“ říká Andrea, nyní také ambasadorka DZS. Vedle toho, že jí pobyt posunul profesně a přihrál důležité body do životopisu a tím i pomohl v její kariéře, získala přátele z celého světa a vzpomínky na celý život. Nakonec i taková nepříjemnost, jakou bylo shánění ložního prádla po příjezdu na studentskou ubikaci, jí ve výsledku pomohla při seznamování. 

V novém dílu podcastu Za hranicí byla hostem také Lucie Marková z programu AKTION Česká republika – Rakousko, která detailněji přiblížila všechny možnosti programu. Dozvíte se, jaká je výše stipendia, co nabízí letní jazykové školy Sommerkollegs a jak se do programu přihlásit. 

Poslechněte si další díly podcastů z rodiny DZS on AIR o studiu a stážích v zahraničích a úspěšných projektech v mezinárodním vzdělávání.