Ohlédnutí za festivalem Colours of Ostrava 2023. Evropský stan navštívili zájemci o vzdělávací programy i prezident

I v letošní ročníku, který se konal od 19. do 22.7, jsme v Evropském stanu nabídli návštěvníkům každého věku bohatý program.

Colours of Ostrava

I tento rok jste nás mohli potkat v Evropském stanu na jubilejním 20. ročníku jednoho z největších tuzemských hudebních festivalů Colours of Ostrava, který probíhal od středy 19. do soboty 22. července v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Evropský stan, ve kterém jste si mohli vyzkoušet kvízy o drobné ceny, vyfotit se v našem fotorámečku, nebo si na mapě vyznačit své oblíbené destinace, do kterých jste vyjeli, jsme zorganizovali spolu s kolegy ze Zastoupení Evropské komise v České republice, Úřadu vlády a kanceláře Evropského parlamentu. Ani malí návštěvníci festivalu se nenudili - v dětském koutku na ně čekaly omalovánky a pexeso.

Naši konzultanti návštěvníky festivalu informovali o možnostech, které pro ně skýtají mezinárodních vzdělávací programy Erasmus+ a Evropský sbor solidarity, a sdíleli s nimi své cenné tipy a zkušenosti. Kromě návštěvníků festivalu jsme také v Evropském stanu přijali i cennou návštěvu, a to prezidenta Petra Pavla.

Stánek DZS

Bohatý program se odehrával i na Europe Stage, které se nacházelo v blízkosti stanu. Probíhal zde totiž šestý ročník mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot, jehož jsme byli i letos hrdými partnery. V rámci bloku Věda & Vzdělávání zde zazněly zahraniční zkušenosti hned několika českých studentů. Mezi další hvězdy fóra patřili např. britský velvyslanec v ČR Matt Field, poslanci Evropského parlamentu Luděk Niedermayer a Marcel Kolaja, či ekonom Tomáš Sedláček. Fórum Meltingpot však probíhalo kromě Europe stage na dalších jedenácti diskuzních scénách po celém areálu za účasti více než 200 řečníků. Prezident Petr Pavel následně v pátek večer vystoupil na fóru na vítkovickém Gong stage ve speciálním vydání podcastu Kecy & Politika.

Děkujeme všem, kteří navštívili Evropský stan a Europe Stage, a budeme se na vás těšit znovu příští rok.