Podzimní Mozaika představuje novinky programu Erasmus+

Zjistěte, jaké příležitosti program nabízí, na co se zaměří a jak to chceme oslavit.

Celé podzimní číslo našeho čtvrtletníku Mozaika věnujeme tentokrát programu Erasmus+, který letos na jaře zahájil nové sedmileté období.

Program prošel výraznou transformací a přináší zájemcům o zahraniční zkušenost celou řadu novinek. Jejich přehled najdete na straně 13.

V rubrice Jak na to se dočtete, jaká témata budou pro Erasmus+ v jeho další etapě důležitá a jak můžete tyto priority zohlednit při přípravě vašich projektů.

Chceme, aby se o příležitostech, které Erasmus+ nabízí, dozvědělo co nejvíce lidí. Koncem srpna jsme proto spustili celonárodní osvětovou kampaň Erasmus roste a chystáme i naši historicky největší akci – pětidenní festival Příští stanice svět. O obou iniciativách si můžete přečíst více v rubrice Trendy.

Letos se Česká republika zapojí také do evropských oslav Erasmus Days. Na poslední dvoustraně naší Mozaiky zjistíte, o co se jedná a jak se jich můžete zúčastnit.

Ještě Mozaiku neodebíráte? Registrujte se k pravidelnému odběru a už vám ze světa vzdělávání nic neunikne! Můžete od nás dostávat také tištěnou verzi.

Mozaika léto 2021