O odborné praxi s programem Erasmus+. Rozhovor s Elenou Koškovou

Jak se o této příležitosti dozvěděla, čeho se nejvíce obávala, a jak se s těmito obavami vypořádala? To vše se dozvíte ve videu.

Přinášíme vám inspirativní rozhovor s Elenou Koškovou, studentkou Obchodní akademie, odborná školy a praktické školy Olgy Havlové v Janských Lázních, která vyjela pomocí programu Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava na třítýdenní praxi do Španělska. Dozvíte se, co taková stáž obnášela, jaké bariéry musela překonávat, či co by vzkázala těm, kteří se zapojením stále váhají. Zjistíte, že vyjet může opravdu každý.

S Elenou jste se mohli setkat i na letošním ročníku Příští stanice svět, který proběhl v našich prostorách 22. června.

Inspirujte se celým rozhovorem s Elenou Koškovou:

Podzimní výzva pro odborné vzdělávání a přípravu

Využijte možnosti zúčastnit se letošní podzimní výzvy pro žádosti o financování z programu Erasmus+. V oblasti odborného vzdělávání a přípravy můžete aktuálně žádat v těchto termínech:

Klíčová akce 1 – mobilita jednotlivců 

  • Žádost o akreditaci Erasmus+ – do 19. října 2023 

Akreditace umožňují opakované pořádání zahraničních výjezdů. K získání akreditace je potřeba vypracovat plán výjezdů a jejich využití ke zkvalitnění nabídky vzdělávání nebo odborné přípravy. Jakmile je organizace akreditována, má jistotu stabilního financování.

Klíčová akce 2 – projekty spolupráce 

  • Partnerství malého rozsahu – do 4. října 2023 

Působíte v počátečním i dalším odborném vzdělávání, a máte zájem o mezinárodní spolupráci s organizacemi v Evropě? Nabízíme vám možnost zúčastnit se webináře k předkládání žádostí pro Partnerství malého rozsahu, který proběhne 28. srpna skrze MS Teams. Registrovat se můžete do 24. srpna. Pokud vám toto datum nevyhovuje, další možností je osobní seminář k předkládání žádostí pro Partnerství malého rozsahu, který se koná 6. září v Rezidenci Dlouhá.

Sledujte další nově zveřejněné akce na našem webu v sekci události.