Erasmus+ umožňuje profesní rozvoj učitelů

LuRy, DZS

Erasmus+

Získejte finance na jazykové a odborné kurzy, výukové pobyty nebo stínování. Čas máte do 23. února.

Teacher

Program Erasmus+ podporuje nejen vzdělávání žáků a studentů, ale financuje také profesní růst učitelů a dalších zaměstnanců škol.

Zlepšete si angličtinu (nebo jinou cizí řeč) na mezinárodním kurzu s kolegy z celé Evropy. Proškolte se v používání digitálních technologií nebo v metodě CLIL. Zjistěte, jak probíhá výuka ve Španělsku nebo Švédsku. Vyrazte tam na stínování nebo rovnou na výukový pobyt. Zahraniční odborníky můžete pozvat i na návštěvu k vám nebo nabídněte praxi zahraničním studentům učitelství a učte se od sebe navzájem.

Nabídka příležitostí pro osobní i profesní růst je v programu Erasmus+ opravdu široká. A kdo všechno ji může využít?

Školy a školská zařízení zapsaná v rejstříku MŠMT:

  • Mateřské školy, včetně speciálních
  • Základní školy, včetně speciálních a uměleckých
  • Střední školy poskytující všeobecné vzdělávání, gymnázia
  • Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky (jednoleté pomaturitní studium)

Další instituce:

  • Zřizovatelé škol
  • Zahraniční školy v ČR s povolením plnění povinné školní docházky

Co získáte?

Na vzdělávacím pobytu s Erasmus+ získáte nejen nové znalosti a zkušenosti, ale seznámíte se i se zahraniční kolegy (může se hodit při přípravě dalších projektů) a vystoupíte alespoň na chvíli ze zajetých kolejí, získáte tak novou inspiraci pro vaši práci.

Program účastníkům přispívá na cestovné (včetně příplatku za ekologičtější způsob dopravy), pobytové náklady, kurzovné a organizační náklady. Účastníci s omezenými příležitostmi mohou navíc získat extra podporu.

Jak se přihlásíte?

Peníze získá instituce (škola) po schválení grantové žádosti na tzv. projekt mobilit osob (KA1). Ještě jste se do programu Erasmus+ nikdy nezapojili a nevíte, jak postupovat? Nevadí. Obraťte se na naše kolegy v týmu školního vzdělávání, kteří vám rádi poradí. V únoru nabízíme žadatelům online konzultace, tak jich neváhejte využít. Stručný návod najdete i na našem webu. Správně vyplněnou žádost je třeba podat nejpozději 23. února do 12:00.

Erasmus+ komiks

Jaké možnosti nabízí Erasmus+ učitelům? Zjistěte více!