Začíná druhý ročník konference SchooLink. Program můžete sledovat také online

Konference o školním vzdělávání probíhá až do 4. prosince hybridně.

Zajímá vás, jaký přínos má mezinárodní spolupráce pro základní školy a jak přispívá k rozvoji kompetencí pro život ve 21. století? Registrujte se na konferenci SchooLink. Zúčastnit se můžete fyzicky, nebo online.

Konference je určená všem organizacím působícím v oblasti školního vzdělávání. Letošní druhý ročník nese podtitul „Mezinárodní vzdělávání – cesta ke kompetencím pro život“. Konat se bude ve dnech 3. -⁠ 4. prosince v multifunkčním kongresovém centru O2 universum v Praze a také virtuálně. Online účastníci budou moci sledovat společné části programu v živém přenosu (záznam bude k dispozici po skončení akce) a mohou se zapojit i do několika workshopů, které proběhnou hybridně.

SchooLink nabídne prostor pro sdílení informací a výměnu zkušeností. Prezentace hlavních řečníků doplní řada praktických workshopů a panelová diskuse. Účastnící se mohou těšit například na informace o programu Erasmus+, na osvědčené postupy při realizaci mezinárodních projektů a tipy pro smysluplné využívání digitálních technologií ve výuce nebo na inspirativní reportáže ze škol.

Jako hlavní řečníci vystoupí Dana Pražáková z České školní inspekce, která ve svém příspěvku pohovoří o online budoucnosti školního vzdělávání, a Kornélia Lohyňová, která vyučuje na Hotelové Akademii v Bratislavě a je dlouholetou ambasadorkou aktivity eTwinning.

Podrobný program a registraci (pro fyzickou i online účast) najdete na webu konference. Pokud se budete chtít konference zúčastnit fyzicky, registrujte se do 29.11. Online registrace bude otevřená i během konference. Pokud už jste se registrovali na fyzickou variantu, ale chtěli byste se raději účastnit online, můžete se samozřejmě zaregistrovat znovu.

Pro zaregistrované účastníky je konference zdarma.

Kapacita míst pro fyzickou účast je omezená na 150 lidí. Vstup do areálu bude povolen pouze registrovaným účastníkům, kteří splní aktuální protiepidemická nařízení (prokážou se aplikací s potvrzením o platném očkování proti covid-19 nebo laboratorním potvrzením o prodělání tohoto onemocnění v době ne delší než 180 dnů před akcí). Pro zvýšení ochrany vašeho zdraví i všech ostatních účastníků bude na místě před registrací probíhat také povinné testování antigenními testy, které budou muset podstoupit všichni účastníci. V průběhu celé akce bude platit povinnost nosit respirátor (s výjimkou konzumace jídla).

Save the date schoolink