Hledáme učitele češtiny do krajanských komunit. Termín pro zaslání přihlášek prodloužen

Máte zkušenosti s výukou češtiny na základní nebo střední škole? Chcete šířit českou kulturu v zahraničí? Pak hledáme právě vás!

Učitelka

Hledáme učitele a učitelky, kteří budou vyučovat český jazyk a literaturu v krajanských komunitách. Absolvovali jste magisterský obor český jazyk a literatura nejlépe v kombinaci s cizím jazykem? Máte zkušenosti s výukou na základní nebo střední škole a chcete šířit naši kulturu v zahraničí? Neváhejte se a přihlaste se do výběrového řízení.

Na území Ruské federace a Ukrajiny zatím nebudou pozice kvůli aktuální geopolitické situaci vypisovány.

Přihlásit se můžete do 15. 3. 2022 (termín byl prodloužen),. Další informace najdete v inzerátech pro jednotlivé destinace:

Vedle samotné výuky českého jazyka a literatury dětských a dospělých příslušníků komunit, budete krajany také seznamovat s českou kulturou, reáliemi, historií a současností české republiky. Součástí práce bude rovněž organizace různých kulturních a vzdělávacích akcí ve spolupráci s místními spolky.

Další informace získáte na stránce Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí, který učitele do zahraničí vysílá.