Zapojte se do podzimního kola soutěže DiscoverEU a objevujte vlakem krásy Evropy

PM, DZS

Erasmus+

Je vám právě 18 let a jste občanem Evropské unie? Přihlaste se do podzimního kola soutěže a vyhrajte vlakovou jízdenku po Evropě.

DiscoverEU

Soutěž DiscoverEU je iniciativou Evropské komise, která dává příležitost čerstvě osmnáctiletým mladým lidem vyhrát vlakovou jízdenku po Evropě a získat tak cestovatelskou zkušenost. Navíc je to také pomyslnou jízdenkou do světa programu Erasmus+, a tedy skvělým způsobem, jak se mladí lidé mohou dozvědět o dalších příležitostech v rámci evropských programů a začít se do nich zapojovat. Příjem přihlášek pro toto podzimní kolo začíná již 4. října ve 12.00 SEČ, a potrvá do 18. října 12:00 SEČ

Jak se můžete zapojit?  

  • Soutěžit mohou tentokrát ročníky narozené od 1. ledna do 31. prosince 2005 včetně. 

  • Zúčastnit se můžete jako jednotlivci, ale i jako až čtyřčlenné skupiny. 

  • V den, kdy se o udělení časových jízdenek rozhoduje, musíte mít státní příslušnost jednoho z členských států Evropské unie, nebo nečlenské země přidružené k programu Erasmus+ (Island, Lichtenštejnsko, Norsko, Severní Makedonie, Srbsko a Turecko). 

  • Do elektronické přihlášky je potřeba vyplnit platné číslo svého občanského průkazu, cestovního pasu nebo pobytové karty. 

Soutěžní kvíz DiscoverEU naleznete na Evropském portálu pro mládež. Zapojit se můžete vyplněním online přihlášky. 

Co soutěž obnáší? 

Je to jednoduché, stačí správně odpovědět na soutěžní otázky. O výhře budete následně kontaktováni.

Byli jste vybráni? Gratulujeme, získáváte možnost cestovat po Evropě v období od 1. března 2024 do 31. května 2025 po dobu 1 až 30 dnů

Jako bonus také získáte Evropskou kartu mládeže DiscoverEU, která nabízí celou řadu slev na místní dopravu, kulturní a sportovní akce, vzdělávací aktivity, ubytování a dokonce ji budete moci uplatnit i v restauracích. 

Cestu si nemusíte naplánovat pouze s přáteli, ale i například s ostatními účastníky soutěže DiscoverEU. K tomu vám pomůže facebooková skupina či účast na meetupech, které organizujeme, tak jako další národní agentury z jiných zemí. 

Zajímá vás, jak probíhala předchozí kola? Další informace o této soutěži a o zkušenostech ostatních mladých lidí, kteří již měli příležitost cestovat po Evropě, najdete v infopřehledech DiscoverEU. Inspirovat se můžete i rozhovorem s výherkyní z její cesty napříč Evropou.