Vydejte se spolu s dalšími mladými lidmi na „Zelenou cestu“

CZELO

Evropská komise spustila kampaň na podporu ochrany přírody a biodiverzity.

V úterý 8. března Evropská komise ve spolupráci s Global Youth Biodiversity Network (Celosvětová síť mládeže pro biodiverzitu) spustila kampaň pro mladé s názvem The Green Track (Zelená cesta) zaměřenou na ochranu přírody. Tato kampaň je jednou ze stěžejních iniciativ rámci Evropského roku mládeže 2022 a za cíl si klade poskytnout mladým lidem platformu pro sdílení a výměnu názorů na téma přírody, biodiverzity a udržitelné budoucnosti Evropy, a to pod hlavním heslem „Ready to act #ForNature“ („Připraveni jednat ve jménu přírody“). 

Iniciativa nabízí mladým lidem možnost zapojit se do debaty, sdílet své názory a účastnit se více než 30 online i prezenčních akcí na téma přírody, biodiverzity a udržitelnosti. Ve spolupráci s mládežnickými organizacemi napříč EU tak Komise chce mladým lidem umožnit, aby se aktivně zapojili do vytváření společné budoucnosti. Platforma je rozdělena na pět hlavních tematických oblastí, a to příroda, oběhová ekonomika, nulové znečišťování, životní styl a klima. V rámci každého z témat najdete informace o hlavních výzvách, kterým společnost čelí, jakým způsobem se k tématu staví Evropská Komise a jaké možnosti zapojení mají právě mladí lidé a dobrovolníci.  

V neposlední řadě chce touto iniciativou Komise také mobilizovat mladé lidi před konáním letošní Konference Spojených národů pro biodiverzitu COP 15 (UN Biodiversity Conference COP 15), na které by mělo dojít k přijetí Globálního rámce pro biodiverzitu po roce 2020 (post-2020 Global Biodiversity Framework).  

Eurokomisař pro životní prostředí, oceány a rybolov Virginijus Sinkevičius zdůraznil důležitost zapojení mladých lidí do řešení aktuálních společenských témat v rámci Zelené dohody pro Evropu a vyzval všechny mladé lidi, aby se do kampaně zapojili.  

Více informací v tiskové zprávě Komise a na portálu #TheGreenTrack