Otevíráme kanceláře v Brně, Olomouci a Zlíně

Jejich úkolem bude šířit informace o možnostech mezinárodního vzdělávání a poskytovat konzultace organizacím i jednotlivcům.

První regionální kanceláře DZS otvírají své dveře zájemcům o mezinárodní vzdělávání v Jihomoravském, Olomouckém a Zlínském kraji. Tyto tři kraje byly zvoleny ve spolupráci s Národním pedagogickým institutem pro pilotní fázi projektu. Do budoucna se však chceme rozšířit i do dalších krajů.

„Otevření kanceláří v regionech je dalším logickým krokem ve snaze zapojit do mezinárodního vzdělávání co nejširší spektrum organizací i jednotlivců. Komunikujeme se zástupci samospráv, kteří ovlivňují směřování regionálního školství, ve všech krajích máme již několik let regionální konzultanty, kteří šíří osvětu mezi mladými lidmi i regionálními organizacemi, a nyní ve třech vybraných krajích posilujeme naše zastoupení personálně i fyzicky tak, abychom mohli intenzivněji komunikovat nabídku evropských vzdělávacích programů a dokázali lépe identifikovat specifické potřeby každého kraje.“ vysvětluje záměr DZS ředitel Michal Uhl.

Kanceláře DZS jsou ve vybraných hodinách otevřené široké veřejnosti. Jejich pracovníci pomohou zájemcům zorientovat se v možnostech studijních výjezdů, stáží či zahraničního dobrovolnictví. Prioritní důraz však klademe na informování organizací a institucí působících v oblasti vzdělávání, kterým poskytneme konzultace k možnostem využití evropských vzdělávacích programů jako je Erasmus+ či Evropský sbor solidarity.

Podrobné informace o činnosti regionálních kancelářích jsou k dispozici na dzs.cz/dzs-v-regionech.