Máte nápad, jak změnit svět kolem sebe? Podejte i vy žádost o solidární projekt v podzimní výzvě

PM, DZS

Evropský sbor solidarity 

Inspirujte se rozhovorem se zástupci z Česko-vietnamského vzdělávacího institutu o jejich úspěšných solidárních projektech.

Projekty v rámci programu Evropský sbor solidarity vedené skupinou mladých lidí reagují na problémy ve společnosti a pomáhají je aktivně řešit. Lucie Pštrosová a Thuy Minh Leová z neziskové organizace Česko-vietnamský vzdělávací institut nám dnes v rozhovoru vypráví o projektech Czech Viet Friends a Rodíme hezky česky. V rozhovoru zjistíte například, co jim vedení projektů přineslo, či co by vzkázaly těm, kteří si nejsou jistí, zda se zapojit.

Co je to Solidární projekt?

Projekt může vytvořit skupina složená z alespoň pěti lidí ve věku od 18 do 30 let, kteří jsou rezidenti ČR. Můžete se v něm věnovat tématům jako je ochrana životního prostředí, digitalizace, rozvoj kultury, mezigenerační komunikace, podpora inkluze a diverzity ve vašem prostředí. Možností je hodně a záleží jen na vás, jak je využijete.

Podzimní výzva k předkládání žádostí pro projekty

Chcete i vy pomoci svého okolí, ale váháte, zda a jak takový projekt uskutečnit? Zapojte se už letos - v podzimním kole výzev máte čas podávat žádosti o financování projektů v rámci programu Evropský sbor solidarity pouze do 4. října 2023. Zjistěte více o výzvě a solidárních projektech na našem webu.

Pro všechny zájemce o podání žádosti také připravujeme semináře a webináře, které vám přiblíží možnosti financování a seznámí je s procesem odevzdání žádosti. Termíny seminářů postupně zveřejníme na našem webu, proto prosím sledujte sekci události.