Letní Mozaika přináší vzdělávání kulturou

KV, šéfredaktorka magazínu Mozaika

Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce

Aktuální číslo se věnuje integraci umění a tvůrčí aktivity do vzdělávání i projektům kulturních institucí v programu Erasmus+.

Mozaika Léto 2024
S velkou radostí vám přinášíme nejnovější číslo našeho magazínu. Letní vydání je věnováno tématu vzdělávání kulturou. Inspirací pro toto téma je aktuální rozvoj kreativního učení, které integruje umění a tvůrčí aktivity do vzdělávání, a také možnost kulturních institucí žádat o granty z programu Erasmus+.  

V aktuálním čísle se dozvíte, jak vzdělávat pomocí kreativity, a to díky inspirativním mezinárodním projektům, jako je BeIN!(clusive) či Umění spojuje, které ukazují, kolik podob může propojení kultury s formálním i neformálním vzděláváním mít. Praktickým pomocníkem je pak platforma uMĚNÍM představená v rubrice Do hloubky.

V rubrice Jak na to kulturním institucím přinášíme konkrétní tipy pro podání vlastního Erasmus+ projektu. O důležitosti umění jako nástroje pro vzájemné pochopení a osobní rozvoj pak v rozhovoru hovoří lektorka Národního divadla a autorka projektu Rozvod: Věc veřejná, Zuzana Kráľová.

Vaše postřehy a názory na magazín Mozaika nám pomáhájí dále se zlepšovat a přinášet vám ještě kvalitnější obsah. Rádi bychom vás proto požádali o vyplnění krátkého dotazníku.

Ještě Mozaiku neodebíráte? Registrujte se k pravidelnému odběru a už vám ze světa vzdělávání nic neunikne! Můžete od nás dostávat také tištěnou verzi.