Zahraniční absolventi českých univerzit se setkali díky programu Czech Republic Alumni

Lucie Matějková, Czech Republic Alumni

Study in Czechia

Historicky první virtuální Alumni Networking Event se uskutečnil v rámci naší iniciativy Study in the Czech Republic.

Akce se uskutečnila 5. května 2021 a svedla dohromady zahraniční absolventy českých vysokých škol a studenty, kteří se zúčastnili krátkodobé výměny studia, stáže nebo letní školy v České republice. Ti měli během virtuálního setkání příležitost k networkingu, výměně zkušeností a díky organizaci ESN CZ také získali užitečné informace o možnostech studia v České republice prostřednictvím programu Erasmus+

Speciálním hostem online setkání byl Emmanuel Selase Asamoah, vítěz ceny DZS 2020 v kategorii Study in the Czech Republic: Zahraniční absolventi. S účastníky se podělil o své zkušenosti se studiem a životem v České republice a promluvil také o tom, jak je uplatnil po svém návratu do rodné Ghany.

Alumni Networking Event jsme uspořádali v rámci nově vzniklého národního programu Czech Republic Alumni. Jeho cílem je posílit vztah mezi Českou republikou a jejími mezinárodními absolventy za účelem podpory internacionalizace českého vysokoškolského vzdělávání, posílení image České republiky v zahraničí, zprostředkování pracovních příležitostí a propojení mezi zahraničními absolventy a českým veřejným a soukromým sektorem.

Zahraniční absolventi, kteří studovali v České republice, se mohou do programu zaregistrovat, zapojit se do soukromé skupiny na LinkedIn nebo sledovat novinky o programu na Facebooku.

STUDY IN's media ambassadors are international students studying in the Czech Republic