Stipendia pro vysokoškolské studenty, absolventy a pedagogy. Akce a termíny v červnu

Uzávěrky

Studijní pobyty

Gruzie: Ministerstvo školství a vědy Gruzie a International Education Center (IEC) přijmou dodatečné žádosti na studijní pobyty pro studenty BSP, MSP a DSP v příštím akademickém roce v délce od 2 do 9 měsíců. Přihlášky včetně povinných příloh se podávají do 30. června přes on-line systém gruzínských úřadů, žadatelé současně zasílají do sídla DZS Návrh na vyslání/Žádost o přiznání stipendia. Bližší informace naleznete pod volbou příslušné nabídky ve vyhledávači stipendií.

Letní školy

Gruzie: Zájemcům z českých VŠ nabízí gruzínská strana 2 místa na letních školách pořádaných třemi gruzínskými univerzitami. Přihlášky včetně povinných příloh se podávají do 30. června přes on-line systém gruzínských úřadů, žadatelé současně zasílají do sídla DZS Návrh na vyslání/Žádost o přiznání stipendia. Bližší informace naleznete ve vyhledávači stipendií.

Další stipendia

Institut pro mír a dialog - školící programy: Institut pro mír a dialog (IPD) se sídlem v Basileji nabízí tříměsíční neuniverzitní školící program zaměřený na získání dovedností v souvislosti s řízením, HR, projektovým managementem, ale také v oblasti budování míru, mediace a alternativního řešení sporů. Moduly probíhají v zimním a v letním semestru. Přihlášky na zimní semestr přijímá IPD do 10. srpna, o stipendium v podobě snížení účastnického poplatku je možné žádat do 10. června. Více informací naleznete v přehledu a na stránkách IPD.

Taiwan Fellowship – výzkumné stáže na Tchaj-wanu: Ministerstvo zahraničních věcí Čínské republiky nabízí stipendia k výzkumným pobytům na univerzitách a výzkumných institucích na Tchaj-wanu. Stipendia jsou určena pro doktorandy, postdoktorandy, odborné asistenty a akademické pracovníky ze společenskovědných a humanitních oborů, zaměřených na studium Tchaj-wanu, vztahů mezi Tchaj-wanem a pevninskou Čínou, asijsko-pacifického regionu a sinologie. Žádosti se podávají do 30. června. Bližší informace ke stipendiu naleznete v našem přehledu a na stránkách programu.

Kanada: Zájemci z řad studentů a akademiků o výjezd na stipendijní pobyt do Kanady mohou využít rozcestník na webových stránkách MŠMT, který na základě informací kanadského velvyslanectví nabízí přehled různých možností financování studijních a výzkumných pobytů. Bližší informace a podmínky pro získání stipendia naleznete na stránkách jednotlivých programů či nadací.

Nabídky pro samoplátce

Stage Malta: Vzdělávací instituce Stage Malta nabízí kvalitní stáže pro ambiciózní mladé lidi. Přehled nabídky naleznete zde, podrobné informace jsou k dispozici na stránkách instituce. Přihlášky se podávají průběžně online přímo přes portál programu.

Letní škola Transparency School: Každoroční workshop Transparency School probíhá ve Vilniusu, letos v termínu 8. až 13. srpna. Účastníky jsou zájemci o protikorupční problematiku ze soukromé, veřejné či akademické sféry a nevládních organizací. Omezenému počtu účastníků může být částečně odpuštěn účastnický poplatek. Přihlášky se podávají online do 10. července na stránkách iniciativy.