Prozkoumejte inovační potenciál své instituce pomocí nástroje HEInnovate

CZELO

HEInnovate je bezplatný nástroj pro sebehodnocení vysokoškolských institucí vyvíjený OECD a Evropskou komisí.

Pokud vás zaujala pilotní výzva Evropského inovačního a technologického institutu (EIT) Budování inovačních kapacit pro vysokoškolské vzdělávání, o které jsme nedávno informovali, neměl by vám uniknout nástroj HEInnovate. Konsorcia podávající přihlášku jej totiž budou muset použít při vytváření Akčního plánu inovační vize (Innovation Vision Action Plan, IVAP), jenž je povinnou součástí návrhu.

HEInnovate umožňuje všem typům vysokých škol posoudit jejich inovačních potenciál pomocí řady otázek týkajících se podnikatelských aktivit, vedení, personálního zajištění a vazeb na podnikatelský sektor. K dispozici jsou také rozsáhlé školicí a podpůrné materiály včetně praktických případových studií, které mohou instituce využít ve svých workshopech.

Jak nástroj efektivně využívat se dozvíte na informačním webináři, který pořádá EIT 23. dubna. Registrujte se včas, kapacita může být rychle vyčerpána.

V rámci iniciativy Budování inovačních kapacit pro vysokoškolské vzdělávání bude letos podpořeno 23 pilotních projektů. Každému z nich bude přiděleno až 1,2 milionu eur a na implementaci budou mít 2 roky. Termín podávání přihlášek je 25. května.