Nebuďte Robert a navažte spojení! Nové video představuje Českou republiku jako partnera pro vzdělávání a výzkum v zahraničí

Náš nový spot povzbuzuje zahraniční vědecké a vzdělávací instituce k navázání partnerství s českými protějšky.

Je Česká republika tím pravým partnerem pro mezinárodní spolupráci ve vědě a vzdělávání? V novém videu zjistíte stejně jako nedůvěřivý vědec Robert, že ano! V krátkém spotu určeném pro zahraniční publikum sledujeme příběh vědkyně Emily, která se vrací z výzkumné stáže v České republice a prezentuje svoji zkušenost před svými krajany. 

Video vzniklo pro potřeby naší České styčné kanceláře pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO) a iniciativy Study in the Czech Republic. Spot budeme rovněž využívat na konferencích a dalších akcích během českého předsednictví v Radě EU pro účely propagace českého vzdělávání a výzkumu v zahraničí. 

  

Za produkcí videa stojí studio Družina spolu se studiem NICE! v čele s režisérem Janem Látalem. Příběh pracuje se stereotypy o zemích střední a východní Evropy, jako je například nedostatečná znalost angličtiny ve vzdělávání nebo nemoderní vědecké zázemí, které jsou v západoevropských zemích stále přítomny. Hlavní role ztvárnili známí čeští herci Tereza Hofová a Petr Jeništa.