Evropský inovační a technologický institut nově podpoří i oblast kultury a kreativity

CZELO

Evropský inovační a technologický institut (EIT) zveřejnil cestovní mapu a harmonogram nového znalostního a inovačního společenství zaměřujícího se na oblasti kultury a kreativního průmyslu (KIC CCIS). Tento sektor v sobě skýtá mj. velký inovační potenciál, který by chtělo EIT podpořit a propojit stakeholdery z oblasti obchodu a podnikání (business), univerzity a výzkumníky s kreativním a kulturním sektorem. Jedná se tak o unikátní partnerství, které neexistuje v rámci žádného jiného projektu financovaném EU.  

Dle cestovní mapy KIC CCIS by v červnu 2021 mělo dojít ke zveřejnění podmínek výzvy a hodnotícího procesu, v září 2021 by měl být zveřejněn dokument EIT Innovation Model a v říjnu/listopadu téhož roku by měly být zveřejněny první výzvy s uzávěrkou v březnu 2022, hodnotící proces by měl probíhat od března do června 2022. Mezitím se pro listopad nebo prosinec 2021 počítá se seminářem EIT poskytujícím informace ohledně této první výzvy. Celou cestovní mapu a další informace je možné nalézt na webových stránkách EIT.   

Kancelář CZELO se zúčastnila webináře o nových příležitostech finanční podpory EIT v oblasti kultury a kreativního průmyslu, v rámci kterého byl tento nový KIC představen. Zápis z webináře je dostupný na webových stránkách kanceláře CZELO.   

Zdroj informací: výše zmíněný webinář a informace k němu dostupné na webu EIT.