Do celoevropské Konference o budoucnosti Evropy se můžete zapojit i vy

MB, DZS

Dům zahraniční spolupráce

Máte nápad, jakým směrem se má Evropská unie vydat a chtěli byste se o něj podělit? Nyní máte příležitost. #TheFutureIsYours

Konference o budoucnosti Evropy představuje jedinečnou příležitost k diskusi mezi evropskými občany o výzvách a prioritách Evropy. Skýtá prostor k zamyšlení nad tím, jakou si pro Evropskou unii přejete budoucnost – bez ohledu na to, odkud pocházíte nebo co děláte. Konferenci pořádají společně tři vrcholné orgány Evropské unie (EU): Evropský parlament, Rada EU a Evropská komise.

Zapojit do celoevropské debaty se může zapojit každý občan členského státu Unie. Velký důraz bude kladen nejen na témata role Evropské unie ve světě, životní prostředí nebo migrace, ale také na oblasti vzdělávání, mládeže a kultury.  Realizátoři i účastníci projektů mezinárodních vzdělávacích programů jako je Erasmus+ a Evropský sbor solidarity jsou velmi vítáni, aby do celoevropské diskuse přispěli. Stačí se zapojit na oficiální webové stránce.

Jak můžete vyjádřit svůj názor?

Vyberte si ze široké škály témat a sdělte konferenci svůj názor. Vaše nápady budou po celou dobu trvání konference shromažďovány, analyzovány, monitorovány a zveřejňovány na vícejazyčné digitální platformě a následně budou promítnuty do panelových diskusí evropských občanů a plenárních zasedání. Mechanismus zpětné vazby pak zajistí, že nápady vyjádřené během konference a jejích akcí vyústí v konkrétní doporučení pro akce ze strany EU.

Závěry z konference a pokyny týkající se budoucnosti Evropy se očekávají nejpozději na jaře 2022.