Zapojte se s námi do světového dne štědrosti a dobrých skutků

KT, LuRy, DZS

Dům zahraniční spolupráce

V rámci kampaně Giving Tuesday podpoříme vzdělávání seniorů.

Giving Tuesday 2022

V letošním roce jsme se rozhodli zapojit do celosvětového hnutí Giving Tuesday a podpořit mimo jiné činnost organizace Elpida, která se věnuje vzdělávání seniorů.  

Giving Tuesday je světový den štědrosti a dobrých skutků. Slaví se od roku 2012 a letos připadá na úterý 29. listopadu. V České republice tuto iniciativu zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti, jejímž členem jsme od června 2019. Povědomí o Giving Tuesday se u nás rok od roku zvyšuje a loni se na různé dobročinné projekty podařilo vybrat přes 95 milionů korun. 

Zaměstnanci Domu zahraniční spolupráce se mohou během listopadu zapojit do sbírky oblečení, drobných domácích spotřebičů nebo hraček, kterou organizujeme ve spolupráci s nadačním fondem Šatník. Darovat mohou i trvanlivé potraviny do Potravinové banky Praha.  

Finančně jsme se rozhodli podpořit činnost obecně prospěšné společnosti Elpida, která se věnuje vzdělávání seniorů. V Praze provozuje dvě vzdělávací a kulturní centra a zájemcům nabízí jazykové a počítačové kurzy, tvůrčí dílny, přednášky na různá témata, pravidelná cvičení a další aktivity. Seniorům nabízí také poradenství, bezplatnou linku důvěry nebo třeba seznamku. Elpida nyní potřebuje finanční pomoc na nákup vybavení a provoz vzdělávací místnosti pro seniory, kterou buduje na pražském Smíchově. A právě s tím bychom jim rádi pomohli.  

Pokud byste chtěli vzdělávání seniorů podpořit i vy, můžete přispět libovolnou částkou na platformě Giving Tuesday.