Wellbeing, metodika projektů či výuka o demokracii? S eTwinningem hračka

PM, DZS

eTwinning

Platforma eTwinning vás zve na nadcházející semináře, webináře a další akce zaměřené na aktuální témata ve světě vzdělávání.

etwi

Vyučujete na mateřské, základní nebo střední škole a zajímá vás, jak zrealizovat mezinárodní projekt se svými žáky? Nebo byste si rádi vyměnili nápady s jinými učiteli ze zahraničí, a obohatili tak svou výuku o nové metody? 

Evropská platforma eTwinning vám umožňuje realizovat vzdělávací aktivity a projekty na dálku prostřednictvím digitálních technologií. Propojte se skrze ni s možnými partnerskými školami či využijte kontaktů na školy v EU z projektů, které jste už třeba realizovali např. v rámci programu Erasmus+. Na jaké akce, semináře a webináře v rámci platformy se můžete aktuálně těšit? 

  • eTwinning je wellbeing 

Zveme učitele a ředitele všech typů škol, zřizovatele i odborníky ve vzdělávání na speciální webinář pořádaný v rámci Týdne pro wellbeing. Webinář vás provede projekty mezinárodní online spolupráce eTwinning zaměřenými na téma wellbeing a ukáže vám jejich přínos pro jednotlivé účastníky. Registrujte se nyní, akce proběhne již 20. února v prostředí MS Teams. Přístup do webináře bude v den konání akce zaslán emailem všem zaregistrovaným zájemcům. 

  • Democracy Education  

Připojte se na online mezinárodní seminář určený pro učitele 2. stupně základních škol a středních škol na téma Democracy Education. Konat se bude 5. března, a to v anglickém jazyce. Registrace je dostupná v seznamu seminářů na webu eTwinningu. 

  • Seminář pro učitele středních odborných škol 

Příležitost připojit se na online seminář s dalšími účastníky ze zahraničí budou mít i učitelé středních odborných škol. Seminář, který se koná od 1. do 2. března, má aktuálně otevřenou registraci. Více informací a odkaz k připojení obdržíte po registraci prostřednictvím e-mailu. 

  • Metodika mezinárodních projektů eTwinning 

Tento e-learningový kurz, který začíná 11. března, je skvělou šancí, jak se seznámit s možnostmi eTwinningu bez jazykové bariéry, z pohodlí domova a ve vlastním tempu. Kurz je vhodný především pro začínající eTwinnery z MŠ, ZŠ a SŠ z Česka a Slovenska, kteří se naučí realizovat mezinárodní projekt krok za krokem. Více informací o kurzu naleznete na webu eTwinningu