Turingovo schéma bylo prodlouženo na další tři roky

CZELO

Stipendijní program Spojeného království umožňuje svým studentům studijní mobility a pracovní stáže v zahraničí.

Turingovo schéma zavedla vláda Spojeného království začátkem letošního roku a už tehdy avizovala, že by mělo pokračovat i v následujících letech. Svůj záměr potvrdila 28. října ve zprávě o rozpočtu (Spending Review 2021), kde je přímo zmíněno prodloužení financování schématu na další tři roky, včetně 110 milionů liber na akademický rok 2022/23. Tyto prostředky by měly umožnit tisícům studentů z celého Spojeného království i zámořských oblastí absolvovat studijní pobyty a stáže v zahraničí.

Vlastní stipendijní program vyhlásila vláda Spojeného království poté, co se rozhodla po vystoupení z EU ukončit také svou účast v programu Erasmus+. Na rozdíl od Erasmu+ však podporuje Turingovo schéma pouze vyjíždějící mobility. 

V první výzvě na akademický rok 2021/22 bylo mezi žadatele rozděleno téměř 100 milionů liber. Podpořeno bylo zhruba 363 žádostí univerzit, škol a poskytovatelů dalšího vzdělávání a přípravy z celého Spojeného království na podporu více než 40 000 studentů a žáků.

Více informací k rozpočtu na akademický rok 2022/23 bude brzy zveřejněno na oficiálním webu Turingova schématu, kde se dočtete také další informace o programu.