Podcast Projektor: Jaký bude letošní Evropský týden mládeže?

AP, DZS

V novém díle podcastu Projektor jsme si povídali s naší kolegyní Pavlínou Macounovou a nově také prezidentkou sítě Eurodesk.

Jak správně motivovat mladé lidi? Koho si máme představit pod pojmem pracovník s mládeží? A jaké aktivity proběhnou během Evropského týdne mládeže? To vše se dozvíte v aktuálním díle podcastu Projektor.

Zjistit, co mladí chtějí a zároveň s nimi držet krok bývá někdy obtížné, přiznává Pavlína. Zároveň ale dodává, že osobní zkušenost a dobré příklady jsou pro ně nejdůležitější, protože pomáhají mladým lidem překonat obavy. „Generace se mění – je dobré si to přiznat a přistoupit na to.“

Evropský týden mládeže nabídne mnoho příležitostí se aktivně zapojit – od workshopů v regionech až po akci Reproduktor, která propojí kulturu a vzdělávání. Letošní Evropský týden mládeže se zaměřuje i na volby do Evropského parlamentu a angažovanost mladých. „Jít k volbám je sice důležité, ale ještě důležitější je o tom vědět. A dobrovolně se rozhodnout, jestli chci jít volit, nebo za sebe nechat rozhodnout ostatní. Což si myslím, že je škoda,“ dodává Pavlína.

Medailonek Pavlína Macounová

Pusťte si i další díly Projektoru pro více inspirativních příběhů. Zajímají vás příběhy studentů, stážistů, učitelů a dobrovolníků, kteří vyjeli do zahraničí na zkušenou? Nalaďte si náš druhý podcast Za hranicí a už vám ze světa mezinárodního vzdělávání nic neunikne.