Partnerské burzy pro klastr 6 Horizontu Evropa se zúčastnilo 130 evropských výzkumníků

CZELO

Burza nabídla networking v oblastech biodiverzity, cirkulární ekonomiky, klimatu a navazujících partnerstvích.

Téměř 110 účastníků a 22 prezentujících z Evropy i mimo ni se 29. června připojilo k partnerské burze pro klastr 6 rámcového programu Horizont Evropa. Akce navazovala na V4 Konferenci na téma „Benefits and challenges of participation in co-funded partnerships”, která se konala o dva týdny dříve. Konferenci i partnerskou burzu společně organizovaly styčné kanceláře V4 se sídlem v Bruselu.

Akce přilákala  účastníky zastupující různé akademické i neakademické instituce, start-upy a společnosti působící v oblasti biodiverzity, životního prostředí a cirkulární ekonomiky nejen z prostředí V4, ale i ze zbytku Evropy a mimo ni.

Burza posloužila jako příležitost pro networking a posílení spolupráce v následujících oblastech klastru 6 Horizontu Evropa:

  • Biodiverzita a ekosystémové služby a související partnerství Biodiversa+,
  • Cirkulární ekonomika a společný podnik Circular Bio-Based Europe,
  • Čisté životní prostředí a nulové znečištění,
  • Půda, oceán a voda pro opatření v oblasti klimatu a související partnerství udržitelné modré ekonomiky (SBEP) a partnerství Water4All.

V rámci burzy byl účastníkům poskytnut stručný přehled nadcházejících možností financování v rámci klastru 6 Horizontu Evropa a několika souvisejících evropských partnerství, například 2. výzva partnerství Biodiversa+, která bude zahájena 8. září 2022. Účastníkům byl také doporučen Partner Search Biodiversa+ a připojení k informačnímu webináři k nadcházející výzvě, která bude zahájena 20. září. Závěrem se účastníci se dozvěděli o aktivitách sítě EuropaBON a možnostech pro její členy.