Kancelář CZELO vás zve na diskuzi k duševnímu zdraví

CZELO

O návratu k "novému" normálu bude na Science Café mluvit psychiatr a psychoterapeut Tomáš Rektor.

Česká styčná kancelář pro vzděláváni a výzkum v Bruselu (CZELO) vás spolu se svými partnery srdečně zve na Science Café s Tomášem Rektorem, jež se uskuteční ve středu 22. září 2021 v prostorách Zastoupení hlavního města Prahy při EU. Přední český psychiatr a psychoterapeut bude hovořit na téma duševního zdraví po pandemii COVID-19. 

Pandemie měla kromě negativních dopadů na fyzické zdraví vliv i na náš duševní stav. Byli jsme nuceni k izolaci, což vedlo k tomu, že čím dám tím více lidí zažívalo různé psychické obtíže jako například pocity bezmoci, smutku, úzkosti a deprese. Díky rostoucí proočkovanosti populace postupně přecházíme do „nového“ normálu, což pro mnohé znamená návrat do kanceláře. Právě návrat do společnosti může přinést zvýšenou úzkost a obavy z onemocnění nebo z opětovného zvykání si na „život jako před pandemií“. Jak se přizpůsobit novému normálu a jaké budou hlavní výzvy, kterým budeme muset čelit? 

Akci bude moderovat Luiza Beirão Campos, mořská bioložka a propagátorka vědy z Evropského institutu pro vědeckou komunikaci.  

Science Café je diskuzní večer pro vědce a zájemce o vědu z řad široké veřejnosti, kteří se mohou v neformálním prostředí zeptat na to, co je zajímá z dané oblasti. Přečtěte si více informací a registrujte se ještě dnes! 

Science Café organizují společně CZELO, Kancelář Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, p.o., České centrum v Bruselu a Zastoupení hlavního města Prahy při EU.