Historicky první český národní veletrh pro studenty z Latinské Ameriky zaznamenal velký úspěch

Klára Tonková, Study in the Czech Republic

Study in Czechia

Online veletrhu Study in the Czech Republic Virtual Fair 2021 se zúčastnilo 24 českých vysokých škol a téměř 10 000 studentů.

Study in the Czech Republic se může pochlubit svým velkým a úspěšným poprvé, a to historicky prvním českým národním online veletrhem pro studenty z Latinské Ameriky. 14. října 2021 se online veletrhu s názvem STUDY IN THE CZECH REPUBLIC VIRTUAL FAIR 2021 účastnilo 24 českých vysokých škol a iniciativa Study in the Czech Republic, na veletrh se zaregistrovalo skoro 10 000 studentů, přes 2 000 studentů poté v průběhu celého čtyřhodinového večera chatovalo se zástupci škol. Veletrh zaznamenal úspěch naprosto nevídaný, každá ze škol měla stovky návštěv na stánku. Tímto se Česká republika dostává na úroveň zemí jako je Švédsko, USA nebo Kanada, které jsou u studentů jedny z nejoblíbenějších.

Study in the Czech Republic Virtual Fair 2021

Akce se konala na platformě FPP EDU Media, profesionálů na poli vysokoškolského studia a náboru studentů, která je uživatelsky jednoduchá a praktická. I to určitě přispělo k bezproblémovému chodu celého večera.

Odměnou všem zúčastněným institucím nejsou jen uchazeči, kteří si podají přihlášku ke studiu, ale i vysazení stromu kakaovníku za každou instituci. I FPP ocenilo úspěch a dobrou organizaci veletrhu, a proto se rozhodlo ve spolupráci s Eden Reforestation Projects nechat stromy vysadit. Každý jeden strom přispívá k větší celosvětové udržitelnosti oboru vysokého školství.