Evropská komise, EISMEA, EIC a Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví prohlubují spolupráci

CZELO

Nová dohoda uzavřená 10. listopadu posílí spolupráci v oblasti správy duševního vlastnictví a pomůže s uváděním výzkumu na trh.

Dne 10. listopadu podepsalo Generální ředitelství pro výzkum a inovace (GŘ RTD) s Evropskou radou pro inovace (EIC), Výkonnou agentura pro malé a střední podniky (EISMEA) a Úřadem Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) dohodu o záměru spolupracovat v oblasti správy duševního vlastnictví.

Cílem této spolupráce je převést výsledky výzkumu z teoretické roviny do ekonomického uplatnění a uplatnit je na trhu, a posílit konkurenceschopnost Evropy v oblasti technologií.  

Zúčastněné instituce se zasadí o šíření povědomí o duševním vlastnictví a o rozvoj politiky řízení duševního vlastnictví. Dále poskytnou inovativním malým a středním podnikům nezbytnou podporu a informace o výhodách duševního vlastnictví a budou mít i další úkoly. 

Tato dohoda vychází z memoranda o porozumění podepsaného mezi Evropskou komisí a Úřadem Evropské unie pro duševní vlastnictví dne 16. dubna 2019, které umožňuje uzavírat dohod a o poskytování služeb mezi EUIPO a útvary Komise. 

Více informací naleznete na webových stránkách Evropské komise.