European Schoolnet Academy nabízí nové online kurzy

European Schoolnet Academy si v novém roce opět připravila zajímavou nabídku MOOC kurzů určenou pro učitelé a další zájemce o vzdělávání.  

Cílem kurzů je seznámit učitele s aktuálními trendy ve vzdělávání, poskytnout jim užitečné vzdělávací materiály a představit pestrou paletu aplikací a nástrojů k výuce. 

Inovativní online kurzy jsou pro registrované uživatele Akademie zdarma a lze jej sledovat i zpětně.

Aktuální nabídka pro rok 2023 je opravdu pestrá, přesvědčte se sami.

Make it Open Schooling

Kurz seznámí účastníky s Open Schoolingem a také s nápady a pedagogikou Maker Movement. Bude ilustrovat, jak lze využít přístup Open Schooling k výuce a učení začlenit do vzdělávacích aktivit – zejména přírodovědného vzdělávání. Kurz je určen především STEAM učitelé na ZŠ a SŠ. Lze jej sledovat vlastním tempem, kdy každý týden se pro účastníky otevře jeden modul. Aby účastníci kurzu získali certifikát, musí předložit výukový scénář využívající přístup Open Schooling a posoudit 3 výukové scénáře svých kolegů. Kurz začíná 9. ledna a končí 15. února.

Exploring Nature-Based Solutions in Your Classroom Rerun

Cílem tohoto kurzu je překlenout mezeru enviromentálního vzdělávání a prozkoumat implementaci řešení inspirovaných přírodou ve třídách prostřednictvím připravených výukových scénářů. Výukové scénáře představené v tomto kurzu podporují kritické myšlení, spolupráci a projektové vyučování a lze je snadno přizpůsobit pro celou řadu předmětů. Výukové scénáře navíc obsahují návrhy pro online implementaci. Tento kurz je především hodnotný pro učitele na základních a středních školách, kteří chtějí se svými studenty ve třídě a ve školách zkoumat řešení založená na přírodě a vzdělávání v oblasti udržitelnosti. Lze jej sledovat vlastním tempem, kdy každý týden se pro účastníky otevře jeden modul. K získání certifikátu o kurzu musí účastníci kurzu předložit svůj výukový scénář NBS a projít si tři výukové scénáře ostatních účastníků. Začíná 13. února a poběží do 22. března.

Digital Education with Cultural Heritage 2023

Tento kurz nabízí učitelům a muzejním pedagogům nápady a příklady využití digitálního kulturního dědictví a evropských zdrojů ve vzdělávacích aktivitách. Ukazuje, proč jsou digitální kulturní data nevyužitým zdrojem a jak je můžete využít. tento MOOC je pořádán ve spolupráci se zástupci projektu Europeana, který umožňuje převod předmětů kulturního dědictví do digitální podoby. Začátek kurzu je 27. února a poběží do 19. dubna. 

Unlocking the Power of AI 

Zajímáte se o využívání umělé inteligence (AI) ve vyučování? Připojte se ke kurzu Unlocking the Power of AI, který vám nabídne možnost rozšířit si své dosavadní poznatky.  Odemkněte a prozkoumejte sílu umělé inteligence spolu s kolegy z komunity EU Code Week i mimo ni. Kurz je určen pedagogům i rodičům, kteří se zajímají o umělou inteligenci ve vzdělávání a chtějí se dozvědět, jak s ní bezpečně pracovat. Ve čtyřech modulech se dozvíte, jak učit o umělé inteligenci, ale také se dozvíte o datech ve vzdělávání a etice umělé inteligence. K absolvování tohoto kurzu nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti ani znalosti AI. Kurz začne 13. března a potrvá do 19. dubna.

Learning and Protecting Biodiversity Hotspots

Kurz nabízí způsoby, jak s využitím rovných a demokratických interaktivních schopností webu Time zapojit studenty do konverzačních témat a zároveň se je obohatit o základní vědecké pojmy. Během kurzu se dozvíte, jak se za pomoci webu Time se může třída aktivně zapojit do ochrany ohnisek biodiverzity. Kurz se pro zájemce otevře 3. dubna. 

Games in Schools 2023

Kurz Games in Schools 2023 se bude zabývat otázkami, jak mohou učitelé efektivně začlenit digitální hry do své praxe. V letošním roce se do kurzu začleňují důležité otázky, týkající se online bezpečnosti, inkluze a genderu, které je třeba zvážit v souvislosti s používáním her ve školách. Kurz se otevře v dubnu 2023.