Demokracie v akci pro školy a širokou veřejnost

PM, DZS

Evropský týden mládeže

Zveme vás na Reproduktor Demokracie v akci, který podporuje aktivní občanství a blížící se volby do Evropského parlamentu.

Evropský týden mládeže

Blížící se Evropský týden mládeže otevírá téma demokracie a voleb do Evropského parlamentu díky mnoha aktivitám, které za Dům zahraniční spolupráce spoluorganizujeme.

Jednou z nich je umělecko-vzdělávací Reproduktor Demokracie v akci, na který zveme mladé lidi ze středních škol a širokou veřejnost. Reproduktor Demokracie v akci podporuje aktivní občanství a s tím spojené blížící se volby do Evropského parlamentu. Pohyb se zvukovou nahrávkou ve veřejném prostoru mladým lidem kreativně otevírá téma demokracie. Od 17. do 19. dubna proběhne Reproduktor Demokracie v akci pro studenty středních škol celkem šestkrát, kdy na aktivitu bude navazovat i neformální diskuse s realizátory (Ostružina z.s.) a se zástupci Domu zahraniční spolupráce. Mladým lidem na stánku představíme, jak mohou být aktivní třeba díky programu Erasmus+ a změnit tak své okolí a komunitu k lepšímu, či vyrazit na zkušenou do zahraničí a poznat Evropu na vlastní kůži.

Evropský týden mládeže - Reproduktor demokracie

Celá aktivita je zakončena návštěvou nově otevřeného centra Europa Experience, kde se za pomoci nejmodernějších multimediálních nástrojů účastníci dozví, jak funguje Evropská unie a jak ovlivňuje náš každodenní život. Zároveň budou mít možnost zeptat se zde na vše, co je k tématu zajímá. Lákavou aktivitou v Europa Experience je i simulace, která vaši třídu promění v poslance a poslankyně Evropského parlamentu. Hra je v rámci aktivity zarezervovaná pro skupinu až 32 osob. Svůj zájem o simulaci mohou učitelé upřesnit v registraci.

Evropský týden mládeže - Reproduktor demokracie

Zveme i širokou veřejnost

Dne 19. dubna budeme Reproduktor Demokracie v akci realizovat i pro širokou veřejnost v 18:00 na Kampě. Registrujte se už nyní na tomto odkaze. Zároveň budete mít příležitost v průběhu dne navštívit Europa Experience, která dodá celé aktivitě informační přesah nejen o volbách do Evropského parlamentu, ale také o Evropské unii. Více informací o plánovaných aktivitách postupně odhalíme v našich článcích, nebo je naleznete přímo na naší podstránce.