Absolventi z Kazachstánu se znovu setkali díky programu Czech Republic Alumni

Lucie Matějková, Czech Republic Alumni

Study in Czechia

15. října 2021 proběhlo druhé online setkání kazašských absolventů českých vysokých škol.

Program Czech Republic Alumni sdružuje zahraniční studenty a absolventy českých vysokých škol a pomáhá rozvíjet jejich vztah s Českou republikou. Říjnové virtuální setkání Alumni Meetup Kazakhstan 2021 jsme organizovali společně s Velvyslanectvím České republiky v Nur-Sultanu.

Účastníci akce si v rámci Alumni Talks poslechli kazašské absolventy a jejich zkušenost s životem a studiem v České republice. Také se setkali s dalšími absolventy v rámci networkingu nebo se během prezentace naší iniciativy Study in the Czech Republic dozvěděli o možnostech dalšího studia v ČR. 

Hosty Alumni Talks byli:

Nahrávka Alumni Talks s Aiman a Shukhratem bude již brzy k vidění na YouTube kanálu Study in the Czech Republic a stránkách Czech Republic Alumni na Facebooku.

Akce se zúčastnila také Shynar Kaliyeva, čerstvá absolventka magisterského studia na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, která se věnuje práci se sklem. A právě kombinaci české a kazašské kultury skrze práci se sklem Shynar účastníkům představila během své session „Counting sheep with Shynar“. Více o jejím studiu, životě a práci v České republice si můžete přečíst v rozhovoru pro online magazín Czech Design. Současná tvorba Shynar je k vidění na e-shopu značky ÓLŠE.