Zjistěte více o programových manažerech EIC

CZELO

Pracovní skupina IGLO pro oblast inovací se věnovala funkci a výběru programových manažerů EIC.

Kancelář CZELO se dne 10. prosince 2021 zúčastnila setkání pracovní skupiny IGLO pro oblast inovací, v rámci kterého Walter Van de Velde (EISMEA) představil funkci a výběr programových manažerů Evropské rady pro inovace (EIC).

Programoví manažeři (PM) EIC jsou odborníci v průlomových oblastech vědy a techniky a disponují schopností odhadnout, jaké nové technologické objevy lze přeměnit v inovace mající uplatnění v Evropě i ve světě. PM jsou jmenováni na období max. 4 let a jejich hlavní úlohou je vyvinout vizi pro technologické průlomy a pro spolupráci napříč celým portfoliem projektů Evropské inovační rady a proměnit tyto vize ve skutečnost. Aktuálně jsou obsazeny funkce 4 projektových manažerů, s tím, že momentálně probíhá výběrové řízení na dalších 6 pozic.

Výzva k přihlašování na pozici programových manažerů byla otevřena do 30. září 2021 a momentálně probíhá fáze hodnocení. Cekově bylo do výzvy podáno 189 přihlášek, z nichž 160 splňovalo všechna náležitá kritéria způsobilosti. Nejvíce uchazečů pocházelo z Itálie, Španělska, Francie a Belgie. Z tohoto počtu bylo následně vybráno 43 uchazečů, který již podstoupili první kolo pohovoru a z nichž bylo 16 pozváno do druhého kola, které by se mělo uskutečnit ještě před Vánocemi. Noví programoví manažeři by tak měli být do funkce jmenováni nejpozději do léta 2022.

Více informací se dočtete v zápise kanceláře CZELO k tomuto setkání.