Zapojte se do cen Nového evropského Bauhausu pro rok 2023!

CZELO

Výzva je otevřena do 31. ledna 2023. 

Evropská komise otevřela přihlašování do cen Nového evropského Bauhausu. Pro rok 2023 je naplánováno ocenit 15 iniciativ, které odrážejí 3 základní hodnoty Nového evropského Bauhausu – udržitelnost, estetika a inkluze. Stejně jako v roce 2022 budou ceny za rok 2023 uděleny ve čtyřech kategoriích, kterými jsou: 

  • návrat k přírodě, 
  • znovu získat pocit sounáležitosti, 
  • upřednostnění nejpotřebnějších míst a osob a 
  • v průmyslovém ekosystému je nutno uvažovat dlouhodobě, s přihlédnutím k životním cyklům. 

Každá ze čtyř kategorií obsahuje tři souběžné části: 

Část A: „Šampióni Nového evropského Bauhausu“ se bude věnovat stávajícím a dokončeným projektům s jasnými a pozitivními výsledky. 

Část B: „Vycházející hvězdy Nového evropského Bauhausu“ se bude věnovat koncepcím předloženým mladými talenty do 30 let. Koncepce mohou být v různých fázích vývoje, od nápadů s jasným plánem až po úroveň prototypu. 

Část C: „Šampióni Nového evropského Bauhausu v oblasti vzdělávání“ se bude věnovat iniciativám zaměřeným na vzdělávání a učení. Způsobilé jsou jak dokončené projekty, tak iniciativy, které dosáhly alespoň minimální úrovně pokročilosti. 

Vzhledem k tomu, že rok 2023 je Evropským rokem dovedností, budou ceny Nového evropského Bauhausu 2023 doplněny o část zaměřenou na vzdělávání a učení.  

Nově se také v rámci ročníku 2023 mohou zapojit nejen členské státy EU, ale také země západního Balkánu.  

Výzva je otevřena do 31. ledna 2023. 

Přihlášky lze podávat prostřednictvím oficiálních webových stránek NEB cen

Instrukce pro žadatele v českém jazyce naleznete na webových stránkách NEB cen